Zavolejte nám (Po-Pá 9-14)
Domácí pohoda v těhotenství? Pohodlné noční prádlo a kvalitní spánek!

Domácí pohoda v těhotenství? Pohodlné noční prádlo a kvalitní spánek!

Perfektní Prádlo.cz 29. 03. 2023 Módní poradna

V době těhotenství a mateřství může být vybírání nočního prádla opravdové peklo. Jasně, že si můžete nakoupit několik kousků na různé fáze těhotenství a pak na poporodní období, kdy se vaše tělo stále mění. Ale my si myslíme, že to jde i jinak a neutratíte majlant! To, co budete potřebovat, je kvalitní, prodyšné a všestranné prádlo. 

Přivést na svět dítě je nesporné privilegium ženy, až kam nám paměť sahá. Svoje dřívější zvyky a potřeby žena mění teprve v okamžiku blížícího se termínu porodu. Do té doby v případě bezproblémového průběhu těhotenství pracuje, stará se o domácnost, věnuje se společenským akcím nebo zasloužené dovolené. Nutností je i příprava na nadcházející období a s tím související pořízení nezbytných kousků oblečení. Žena se tak v této své životní etapě stává středem pozornosti módních tvůrců a tím pádem i módním tématem.

Nastávající maminka není módou opomíjená

Fakt, že čekáte narození potomka, není dnes důvodem pro to, připadat si módou opomíjená. Právě naopak, můžete tento stav využít a proměnit část svého šatníku, pokud jste to ještě neudělala. Móda nočního prádla či oblečení na doma nabízí příjemné materiály a pohodlné střihy, díky kterým se ženy mohou v době těhotenství a posléze mateřství cítit dobře. Pohodlí oceníte nejen při spaní, při častém nočním vstávání k miminku, ale i během dne.

Oblíbeným kouskem v šatníku bývají těhotenské košilky, které je možné nosit nejen jako noční prádlo, ale i jako pěkné domácí šaty, které hravě splní svou praktickou úlohu při péči o novorozence. Vrchní část košilek s výstřihem do V a praktickým překřížením či s knoflíky umožní pohodlné kojení děťátka. Kdo ovšem dává přednost pyžamové klasice může vybírat z kompletů dlouhých kalhot nebo šortek a pyžamového topu. Vše z přírodních materiálů a ve střizích, které nikde neškrtí a ženě nevadí.

Buďte "in" i v těhotenství

Je jasné, že i nastávající maminka v době těhotenství zůstává stále ženou a chce se cítit přitažlivá a “in”. V košilkách, které jsou zdobené krajkou a s šikovně všitou gumou pod prsy je to jednoduché. Košilky jsou v pestrých barvách a vybere si jistě každá nastávající maminka. Pro chladnější večery ženy ocení komplet župan a košile. Neméně podstatné je i těhotenské spodní prádlo. Těhotenské kalhotky a kojící mateřské podprsenky jsou naprosto zásadní pro dobrý pocit v těhotenství a mateřství.

Co si vzít s sebou do porodnice

Termín porodu se blíží a je čas sbalit si tašku do porodnice. Přemýšlíte, co je všechno potřeba? Dáme vám pár tipů.

  • Župan - měkký župan je užitečný při pohybu během porodu nebo poté, pokud strávíte nějaký čas v nemocnici
  • Mateřská košilka - multifunkční košilka, která vám usnadní kojení, díky vhodnému přístupu k prsům
  • Toaletní potřeby - nezapomeňte na ně! Budete chtít hřeben na vlasy, běžný nebo suchý šampon, zubní kartáček a pastu, deodorant, balzám na rty...
  • Občerstvení - láhev na vodu nebo jiný nápoj. Vhod vám přijde určitě drobná svačinka, jako jsou tyčinky, preclíky, sušené ovoce nebo proteinový nápoj
  • Polštáře a osuška - nemocniční ručníky jsou přesným opakem luxusních hotelových ručníků, a tak budete rádi, že jste si z domova přinesli ručník nebo pohodlný polštářek 
  • Přenosný reproduktor - přehrávání hudby během porodu vás může uklidnit. Vytvořte si seznam oblíbených skladeb, ale nezapomeňte, že porod může být dlouhý a nechcete poslouchat 10 písniček stále dokola.

TIP: Jak spát s rostoucím bříškem

Naučit se, jak správně spát a jak mít klidnější spánek, v době těhotenství, jde ruku v ruce s tím, v jaké poloze spíte. Jak jistě tušíte, nejlepší spací pozice je na straně. Pokud ještě nejste boční spáč, doporučujeme si na spaní na boku začít pomalu zvykat již během prvního trimestru těhotenství, protože ve druhém a třetím trimestru ani nebudete mít jinou možnost, vzhledem k velikosti vašeho bříška. Nejpohodlnější řešení je pak s jedním nebo oběma koleny pokrčenými. Může pomoci složený polštář mezi nohama a polštář nebo srolovanou přikrývku pod břichem nebo použít polštář po celé délce těla. 

Lékařští odborníci navíc konkrétně doporučují, aby těhotné ženy spaly na levé straně. Je to z toho důvodu, že děloha nevyvíjí tlak na játra, která jsou na pravé straně. Spaní na levé straně má pozitivní vliv na krevní oběh - je zde lepší průtok krve k dítěti, do dělohy a ledvin.

 

Přejeme všem nastávajícím maminkám, které prožívají svých nezapomenutelných devět měsíců, aby pro ně byl tento čas korunován radostí nad příchozím děťátkem.