Zavolejte nám (Po-Pá 9-14)
Jak se zorientovat v džungli střihů podprsenek?

Jak se zorientovat v džungli střihů podprsenek?

Perfektní Prádlo.cz 15. 02. 2022 Módní poradna

Jaké jsou Vaše hlavní kritéria při výběru podprsenky? Její vzor, barva, střih či účel jejího využití? Výběr barev a vzorů samozřejmě necháme na Vašich preferencích. Jak se ale zorientovat v záplavě nejrůznějších typů, střihů a označení podprsenek Vám poradíme na následujících řádcích.

Jestli jste ještě pořád nenašla pro sebe ten dokonale padnoucí střih, který víte, že Vám sedne za každých okolností a cítíte se v něm pohodlně a zároveň sexy, hledejte dál. Výběr té "Vaší" podprsenky není vůbec jednoduchá záležitost. Rádi Vám proto s touto alchymií pomůžeme.

 

Push-Up

Podprsenka push-up umí kouzlit. Její vatované tvarované košíčky s integrovanými polštářky z jemné pěnové hmoty prsa pozvednou, díky čemuž působí plnějším dojmem. Tento efekt je dále podpořen kosticemi speciálního tvaru, které jsou posunuty ke straně. Běžně jsou součástí push-up podprsenek i variabilní ramínka s možností zapnutí kolem krku anebo křížem na zádech. Košíčky A – H.

Plunge.

Jejím účelem je pozvednout prsa tak, aby vypadaly plnější a větší. Váš dekolt udělá nepřehlédnutelným především díky hladkým švům ve tvaru T a vyjímatelným vycpávkám ve spodní straně košíčků, které dokážou opticky zvětšit prsa častokrát i o dvě velikosti. Běžně jsou součástí plunge podprsenek i variabilní ramínka s možností zapnutí kolem krku anebo křížem na zádech. Košíčky A - H.

Padded

Podprsenka s výztuží a kosticí, která se postará o perfektní plnější dekolt a krásně tvarované prsa. Přirozený vzhled zajišťují švy ve tvaru I, které se perfektně přizpůsobí Vašemu poprsí. Samozřejmostí jsou nastavitelná ramínka. Košíčky A – J.

Bandeau.

Populární střih především při výběru plavek. U spodního prádla je bandážový střih spíše výjimkou. Můžete si vybrat z typů s výztuží i z nevyztužených, s ramínky, vázáním kolem krku či úplně bez nich. Podprsenka se typicky zavazuje na zádech.

Balconette.

Oblíbený střih podprsenky ideální do triček, topů a šatů s hlubším výstřihem. Nevyztužená dvouvrstvá podprsenka s kosticí, jejímž prvořadým účelem je pozvednutí prsou a vytvoření neodolatelného dekoltu. Hladké švy ve tvaru I krásně tvarují prsa a zároveň jim poskytují optimální podporu. Ramínka jsou nastavitelná a jsou našita dál od sebe, aby byla pod topy či šaty dokonale neviditelná. Košíčky B – J.

Full Cup/ Full Shaper.

Podprsenka vytvořena pro podporu plnějšího poprsí. Výborně padnoucí střih s kosticemi podprsenky zajistí velkému poprsí nezbytný komfort a zároveň perfektní oporu. Součástí jsou široká nastavitelná ramínka pro ještě větší pohodlí při nošení. Košíček B – J.

Wireless /No-Wire Bra.

Pohodlná měkká podprsenka bez kostic dostupná v mnoha střizích a stylech. Poskytuje prsům jemnou podporu – i proto je vhodnější spíše pro majitelky menšího a pevnějšího poprsí. Vhodná na nošení v případě, že chcete svá prsa nechat od vyztužených podprsenek s kosticí odpočinout. Košíčky A – H.

Triangle.

Nejrozšířenější typ plavkových podprsenek, který si získal obrovskou oblibu mezi mladými ženami. Klasická bikiny podprsenka s trojúhelníkovými košíčky typicky bez výztuže anebo jen s velmi jemným vyztužením košíčků a bez kostic. Ideální především pro majitelky menšího poprsí. Vázání pomocí šňůrek kolem krku a na zádech.

Strapless/ Stay Up

Podprsenka preferovaná především během plesové sezony do šatů bez ramínek. Samodržící tvarovaná podprsenka, kterou můžete používat s ramínky či bez nich. Silikonové proužky na spodní i vrchní straně obvodu spolehlivě drží podprsenku na místě i v případě, že jste majitelkou plnějšího dekoltu. Na výběr spousta různých střihů: bezešvé, vyztužené, push-up anebo bandeau. Košíčky A – H.